יריעה אקוסטית טקסאונד VS גרין גלו GREEN GLUE
הסביבה שלנו רועשת מאוד ולכאורה, בתוך מבנה סגור אנו אמורים לזכות ברגיעה, בשקט ובשלווה. בתוך מבנה סגור אנו אמורים ליהנות משקט, אך האם זה באמת קורה? מסתבר כי קירות רגילים רחוקים מלהספיק כאשר נמצאים בסביבה רועשת, סמוך לכבישים, לשדות תעופה ולרכבות, או כשמדובר במפעלים ובמשרדים מרובי עובדים.
על מנת ליצור מבנה שקט יותר, ניתן להתקין אמצעים שונים שמטרתם להוות חסם רעש. ציינו שמדובר באמצעים שונים, שכן קיים יותר מפתרון אחד שעשוי להתאים. דוגמה לפתרון המשפר את האקוסטיקה והמונע זליגת רעש נקרא בשם טקסאונד. זהו פתרון המונע לחלוטין או לפחות מחליש באופן משמעותי את רמת הרעש. ויש גם פתרון אחר, גרין גלו. כשירות לציבור, נציג את שני הפתרונות הללו, האחד מול השני.
מה זה טקסאונד ומתי הוא יתאים
בניגוד למיתוס השגוי, טקסאונד איננו סוג של קיר שנועד לחסום רעשים. אז אם לא קיר, מה זה בעצם? מדובר בפתרון המהווה חסם רעש והמגיע בצורה של יריעה. זו יריעה אקוסטית המסופקת בגלילים. את היריעה הזאת ניתן להתקין בשילוב של קירות, אך לא רק כך. אפשר ליישם את היריעות הללו גם בתקרות ואף ברצפות. זה יתאים לשימוש כאשר נחוץ פתרון יעיל המבוסס על חומרים סופגי רעש.
היריעות הללו עשויות משילוב של חומרים אופטימליים המתאימים לכל סוגי המבנים. היריעות מצוידות בדבק אולם לא מדביקים את היריעה על הקיר הקיים ותו לא. לאחר שמדביקים את החומר על גבי הקיר יש לקבע את הכול למקום. לאחר מכן מקובל לכסות את היריעה בלוח כדוגמת לוח גבס אך ניתן להשתמש גם בלוחות מחומרים אחרים. במידת הצורך ניתן לשלב פתרונות נוספים כדוגמת צמר סלעים. היריעות, יש לציין עמידות גם בטמפרטורות גבוהות.

מה זה גרין גלו?
גם גרין גלו מהווה פתרון מקובל המשמש בתור חסם רעש. בשל טעות, מקובל מאוד לכנות את החומר הזה בשם יריעה אקוסטית גרין גלו. למעשה, לא מדובר בדיוק ביריעה ולכן יש הבדל בין שני הפתרונות האקוסטיים. למעשה, מדובר בסוג של משחה צמיגית שמיושמת במריחה. את החומר מיישמים בין שני לוחות או בין קיר לבין לוח גבס. לאחר היישום של החומר, מתקבלת תוצאה טובה מאוד בהפחתת רעשים, הן ברעשים המגיעים מתוך המבנה והן ברעשים המגיעים מחוצה לו.

במה כדאי לבחור?
חשוב לציין כי שני המוצרים, גרין גלו וגם היריעות שהצגנו בתחילה, מתאימים ליישום על גבי קירות חדשים וכן על גבי קירות ישנים. ובמה בעצם כדאי לבחור? הבחירה צריכה להישען על כמה קריטריונים:
- אופן היישום – אם מתכוונים ליישם את החומר באופן עצמאי, ללא בעלי מקצוע, חומר שמיושם במריחה הינו יותר פשוט לשימוש. אם מזמינים בעל מקצוע, הרי בדרך כלל הפתרון שיבחר יהיה זה שעליו ממליץ בעל המקצוע.
- גודל השטח שרוצים לבודד – יריעות מתאימות יותר ליישום על פני שטח גדול. חומר המיושם במריחה יכול להיות מאוד נוח ומתאים גם כאשר רוצים לבודד שטח יחסית מצומצם.
- יעילות – שני החומרים נחשבים ליעילים למדי אולם ביריעות ישנו יתרון חשוב. הן מגיעות מוכנות לשימוש מבחינת עובי. כאשר עושים שימוש בחומר למריחה, עשויות להתקבל תוצאות פחות טובות אם היישום איננו מדויק או מלא.
- מחיר – אין ספק כי על מנת לבחור את המוצר המתאים לכם, כדאי לקבל הצעת מחיר בהתאם לכמות החומר הדרושה. בהתאם לשטח שאותו רוצים לכסות ולבודד, תוכלו לקבל הצעת מחיר וכך להחליט מה יותר משתלם לכם.
אז אחרי שהסברנו על כל אחד מהמוצרים, אתם יכולים לקחת החלטה ולבחור את סוג הבידוד המתאים לכם!